Tentfeest Overloon 2021

11e editie

22-24 oktober 2021

Terugblik 2011

Beste Tentfeestbezoeker,

Moi dat ge op onze site ziet an beland (dialect)! Tentfeest al bezocht en inmiddels de weg naar huis weer gevonden of mot ut eerste bezoek an de Stevensbeekseweg nog komme? Hoe dan ok, we blikken ekkes terug wah!

Editie nummero uno! Alles verrekes nieuw en spannend: zou er überhaupt iemand komen, doen we ut in 'ne tent of gewoon in de Loonse buutelucht, as ut misgaat hoe ontkomen we dan an de schuldeisers, spelen we zelf uitsmijtertje (breed zat wah), waor is de verbandtrommel, zoeyen we in een plaskruuuuus of in de bosjes, zetten we ons moeder achter de bar of toch ma iemand die wit hoe bier er uutziet??? Pom, pom, pom wa een keuzes!!! Ma we hebben er ons door heen geslagen en veel mooie reacties ontvangen! Dus, wa makt ut ok uut, op naar editie 1 + 1!

D'n tweede, goh wa was da een skonne voorbereiding! Ut potje wa we hadde han weej goe op zij gelegd en angewend om er in ieder geval voor te zorgen dat ut vrouwvolk onder us de zoeyavond van hun leven haije, genne wachtrij geliek de pot op! Daarnoast liekte ut us wel skon om de tent een bietje an te kleden, dus doekje hier, bannertje daar....... ma wa is da hoog in die nok!
En toen was daar Muuske met ziene jassenprojectje..... om onszelf enige uitdaging te geven hebbe weej da moi in de laatste week nog ekkes in elkaar laten lassen dur enne ware vakman!
Muziek mos er ok komme, dus daar ging ons laatste bietje geld naar toe, De Corona's waren verrekte goe gewist op ut Selectieweekendje dus ...... geboekt!

Voor degene die er hierboven niks van kunnen maken, nu verder in het ABN.

Tentfeest Overloon Doelstellingen

Een van de doelstellingen van het Tentfeest was om iets te creëren voor en door Overloon en omliggende dorpen. Een voorbeeld hiervan is de uitbesteding van de garderobe aan het Gildehuis tijdens de tentfeesten, waarbij zij de helft van de opbrengst hebben gekregen (eerste jaar ponyclub). Door het jaar heen kan de garderobe ook worden uitgeleend aan andere verenigingen, zoals nu bijvoorbeeld aan de Huibuuke. Dit houdt dus in dat wij ook ondersteunend willen zijn aan de samenleving.

Als fervent (bier) drinkers weten wij dat goede obers en barmedewerkers onmisbaar zijn voor een geslaagd feest! Is dit goed geregeld dan hoor je hier niks over van de bezoekers, gelukkig was dit ook het geval. Niks zo irritant als lang te moeten wachten op een biertje en het dan ook nog eens half vol te krijgen!

Tentfeest Overloon 2011

Maar het allerbelangrijkste zijn natuurlijk de feestgangers en die hebben er nu al 2 jaar voor gezorgd dat het hartstikke gezellig was voor jong en oud. Voor Loonders en voor volk uit omliggende dorpen. Om het feest gemoedelijk, gezellig en laagdrempelig te houden is er voor gekozen om met editie 3 de tent niet uit te breiden, ondanks dat we de eerste 2 keer super snel uitverkocht waren!

Iedereen ontzettend bedankt en hopelijk tot 19 en 20 oktober! De online kaartverkoop begint op 1 augustus, ben er op tijd bij om teleurstellingen te voorkomen.

Groeten,
Marijn, Friso, Paul en Hans

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram