Tentfeest Overloon 2021

11e editie

22-24 oktober 2021

Terugblik 2013

Terugblik editie 4 - 2013

Na drie geslaagde edities van Tentfeest Overloon was het een uitdaging om dat te evenaren c.q. te verbeteren tijdens editie vier. Uiteraard worden er altijd verbeterpunten aangegeven doch is het niet altijd makkelijk om dit te integreren in de volgende editie. Zo werd door een gedeelte van de bezoekers aangegeven dat de mogelijkheid tot praten in de tent net zoveel zou worden gewaardeerd als de aanwezigheid van muziek. Ook Tentfeest Voor Kids was dit jaar een groot succes, maar om het voorgaande jaar te evenaren moesten ook alle creatieve ideeën worden aangeboord.

Allereerst werd, traditiegetrouw, door onze bouwploeg een nieuw project verzonnen en gemaakt om de uitstraling aan de buitenzijde van de tent te vergroten. Dit betrof uiteindelijk vier grote lichtbakken, welke naast het looppad richting de entree werden geplaatst. Deze lichtbakken toonden het logo van Tentfeest Overloon. Ook in de tent werd door hen het nodige aangekleed. Zo werd het achterste gedeelte ingericht als een heus "stamcafé". Een ronde houten bar, speciale aankleding in het dak, grote eiken stammen en een authentieke kroonluchter zorgden daarna voor de ultieme aankleding en het café gevoel. Dit werd versterkt, doordat de jongens van Output licht en geluid zorg hadden gedragen dat de muziek achter in de zaal hoorbaar, maar niet te overheersend was.

De muziek werd dit jaar verzorgd door maar liefst vijf bands. Op vrijdagavond trapten twee bands uit Overloon het Tentfeest af, namelijk Cold Turkey en Los Zand. Nadat de tent behoorlijk warm gedraaid was, bracht coverband Noah hun kwaliteiten ten gehore. Op zaterdagavond werd bij aanvang de sfeer opgepakt, waar deze vrijdagnacht was gebleven. Coverband Anderkovver gaf direct aan hoe de avond er aan toe zou gaan. Sfeer, feest en gezelligheid. Nadat de tent amper was bijgekomen van Anderkovver en dj Rick van der Kroon was bij vele bezoekers de verbazing op hun gezicht af te lezen toen de Memphis Maniacs hun eerste noten speelden. Hierna ging het dak er figuurlijk af. Veel bezoekers vroegen zich om 01.00 uur af wat ze deze avond hadden meegemaakt; "wat een feest!".

Na het ruimen van de restanten van twee geweldige avonden werd begonnen met het inrichten van de tent voor Tentfeest Voor Kids. Het Tentfeest Voor Kids team had dit jaar gekozen voor het "jungle" thema en dat was te zien! Van slangen tot smurrie, van lianentrekken tot schmink, allerlei activiteiten waren georganiseerd. Zelfs een auto van Ronald Renckens werd in zijn geheel van nieuwe lak voorzien, dit tot grote vreugde van de vele kleine schilders. Tussendoor kwamen er voor enkele kinderen de gekste wensen uit; van taartengooien tot een voetbaltraining. Naast een dans van de dansgroep van Renee van den Heuvel zorgde de kinderband "Hippe Gasten" voor een interactieve show. De kinderen werden betrokken in het maken van muziek en uitvoeren van de bijhorende dans. Nadat de kinderen vermoeid huiswaarts wilden keren en de overige aanwezige "matinee" bezoekers hun laatste drankje hadden genuttigd werd de tent gesloten in afwachting van het jubileumjaar; Tentfeest Overloon 2014!

Ook willen wij in deze terugblik kort stil staan bij het feit dat de tent van Tentfeest Overloon het weekend voorafgaand aan het feest beschikbaar heeft mogen staan voor Stichting Gemeenschapshuis en de Overloonse fanfare. Dit betrof de Brabantse Avond, welke door alle betrokken partijen als positief werd ervaren. Omdat dit een extra avond betrof willen wij de omwonenden en het Gildehuis (faciliteiten) middels deze weg nogmaals bedanken!

Hopelijk tot bij onze jubileumeditie op 17 en 18 oktober 2014!!

Groet,
Friso, Marijn, Paul en Hans

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram