Tentfeest Overloon 2021

11e editie

22-24 oktober 2021

Terugblik 2014

Terugblik 1e lustrum, editie 2014

En toen viel ie om... speciaal voor onze lustrum editie hadden we honderden lege bierkratjes laten komen om een gigantische 5 te maken. Na duizenden tyraps geknoopt te hebben (waarbij de kokshanden van Friso overbelast waren), bleek de constructie toch nog niet op alle plaatsen even solide………Gelukkig was dit in de voorbereiding en al het goede komt ook bij ons regelmatig in 2’en!! Uiteindelijk was het pronkstuk van deze editie netjes op tijd klaar om te stralen bij Tentfeest Overloon!!

De bouwploeg (Eddy van Kempen, Johan Loof, Jos Henckens) is deze editie met name bezig geweest met het creëren van een eigen bar in het Tentfeest “stamcafé” achterin de tent. Geheel in de huisstijl was dit een ware blikvanger, helemaal vanwege de styling met lampenkappen en fotolijstjes. Tevens zijn alle hangtafels in deze ruimte in onze eigen kleuren geschilderd.
Op deze manier proberen we elk jaar de kwaliteit en de randvoorwaarden voor een gezellige avond te verhogen.

Als we even terug gaan in de tijd... Bij de start in 2010 hebben we maandenlang moeten flyeren, HAH bezorgen, overal en nergens avondenlang posters op gehangen, geleurd, geënthousiasmeerd…..dit duurde tot ongeveer een week voor het feest en toen was het ineens uitverkocht! Zelden zo blij geweest! Gelukkig wordt hard werken in veel gevallen toch beloond en hebben we een prachtige 1e editie gehad!
Bij onze lustrum editie begon de kaartverkoop ook traditiegetrouw om 00:00u op 1 augustus……nu was de zaterdag echter al binnen een minuut of 20 uitverkocht en de vrijdag enkele dagen later! Het kan verkeren...

Na afloop van de eerste editie vonden we overal wc-papier in de bosjes, blijkbaar vonden de dames dat we niet genoeg toiletten hadden…..bij editie 5 kunnen ze bijna een eigen toilet uitzoeken voor die avond :). Zo is bijvoorbeeld ook de tent aangepast, de zeilen wand heeft plaats gemaakt voor kunststof panelen.

Naast de faciliteiten hebben we door de jaren heen ook geprobeerd om onze eigen huisstijl neer te zetten welke we consequent terug wilden laten komen. In de afgelopen jaren hebben we dit zoveel als mogelijk doorgevoerd, denk aan: fotodoeken, banners in de nok, eigen stamcafé incl. bar, hangtafels in de eigen kleuren, podiumdoek, lichtbakken buiten, doek in de schutpalen van de Gilde etc. etc..

Tentfeest Overloon heeft vanaf het begin het streven gehad om het een feest te laten zijn voor jong en oud en betaalbaar voor iedereen, een feest van gezelligheid en gemoedelijkheid. Daarom ook is de tent minimaal vergroot in deze 5 jaar, van een tent voor 700 man in 2010 tot 1000 in 2015. Wij hechten sterk aan deze waarden en zullen ook de aankomende jaren hier niet aan tornen.

De lustrumeditie was er eentje met een voor ons gevoel topprogramma. Beethoven en Fragment in het hoofdprogramma en de coming band Proost ervoor met in de pauzes onze huis-DJ Ricky Corony. Zonder iemand te kort te willen doen, willen we graag aanhalen hoe tevreden wij zijn met onze DJ! Rick is er altijd, leeft zich goed in in het publiek van die avond en de wensen van de organisatie, denkt mee en is bovendien ontzettend gemotiveerd en enthousiast! Heerlijk om te zien hoe hij er van geniet!

Omdat Tentfeest Overloon er alles aan wil doen om een zo goed mogelijk feest neer te zetten, hebben wij dit jaar een sponsorbord laten maken om wat extra inkomsten te genereren en zo mede de continuïteit van het feest te kunnen waarborgen. Zoals jullie zullen begrijpen kost een dergelijk feest een hoop geld wat ergens vandaan zal moeten komen. Bij deze willen we de sponsors hier hartelijk voor bedanken!

Sinds de eerste jaargang zijn er mensen geweest die trouw via de site zijn of haar kaarten hebben besteld. Deze mensen zijn beloond met een tentfeest kistje met daarin speelkaarten in de eigen stijl en een setje dobbelstenen. Op deze manier proberen we onze dank te betuigen.
De mensen die dit jaar voor de 5e keer zijn of haar kaarten gaat bestellen via de site zal eenzelfde presentje krijgen.

Al met al kunnen we terug kijken op 5 mooie jaren en een geweldige lustrumeditie! Wij willen iedereen super bedanken voor zijn of haar vertrouwen en/of medewerking de afgelopen jaren! Hopelijk kunnen we er samen ook bij de aankomende edities een top feest van maken!!

Friso, Marijn, Paul en Hans

Tentfeest Overloon Terugblik 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram