Tentfeest Overloon 2021

11e editie

22-24 oktober 2021

Terugblik 2016

Tentfeest Overloon 2016, dezelfde gezelligheid in een iets ander jasje

De eerdere edities van Tentfeest Overloon waren ieder jaar een groot succes met een uitverkochte feesttent. We vonden het dit jaar tijd om het iets groter aan te pakken. Dit hebben we gedaan met een grotere tent, een grotere organisatie en een grotere bouwploeg. Dit alles nog steeds met de achterliggende gedachte om een knalfeest neer te zetten, waarbij gezelligheid en gemoedelijkheid hoog in het vaandel staan.

Dit jaar hebben we je op diverse manieren geïnformeerd over Tentfeest Overloon 2016. Behalve het ophangen van posters heb je ongetwijfeld ook de eerste editie van de “Tentfeest Courant” op de mat zien liggen. Een krantje waarmee er werd terug gekeken op afgelopen jaar en je je alvast kon voorbereiden op dit jaar. Ook verscheen dit jaar de hit “Tenten in de wei”. De gouden plaat was te bewonderen bij de ingang van de tent. Helaas heeft deze single de Nederlandse Top40 niet gehaald. De cover van Adele, die dit nummer van ons heeft gejat, had meer succes.

Om deze gezellige sfeer van afgelopen jaren te kunnen evenaren in de tent, waar 250 man meer in passen, was besloten om deze iets anders in te richten. De oplossing hiervoor was een vierkante bar in het midden van de tent waar men terecht kon voor zijn/haar benodigde natjes. Deze bar was uiteraard compleet in onze huisstijl gemaakt met bierfusten als basis. De bierfusten waren ook terug te vinden boven de bar als lampen. Door de bar in het midden te plaatsen was de weg naar de tap korter (iets wat nooit verkeerd is) en zag je ook mensen bestellen die aan de andere kant van de tent stonden te feesten. Dit was natuurlijk de uitgelezen kans om er even naar toe te lopen en een praatje te maken. Bij het Stamcafé hing dit jaar een zeil in de nok van de tent. Dit zorgde ervoor dat genieten van de muziek nog beter gepaard ging met een leuk gesprek. Hiermee werd tegenmoet gekomen aan de wensen van onze klankbordgroep “oudere jeugd”.

Tijdens de 7e editie hebben we ook nieuwe mensen mogen verwelkomen. Twan Ermens, eigenaar van zijn bouw- en klusbedrijf T.E.C., heeft sinds dit jaar zijn intrede gedaan bij de bouwploeg. Eind augustus zijn Cas Rutten, Pim Voesten en Roy Kuenen als versterking bij de organisatie gekomen. Deze stagiaires bekijken het feest met een frisse blik en hebben met veel plezier meegeholpen. Nadat de bouwploeg en organisatie de tent compleet hadden ingericht kon het feest beginnen.

Op vrijdag 21 oktober mocht Afslag7 als eerste band haar muzikale repertoire door de tent heen blazen. Gevolgd door de Weekend Warriors die met hun covers de hele tent aan het dansen en springen kregen. Op zaterdag heeft Proost! de hele tent op zijn kop gezet. Een fantastisch optreden met spectaculaire vuurshows maakte de avond onvergetelijk en tot één van de gezelligste in de Tentfeest historie. De optredens van deze drie bands werden beide avonden afgewisseld met de draaitafelkunsten van onze huis-DJ: Ricky Corony. Zondag 23 oktober was het weer tijd voor Loënies verjaardag tijdens Tentfeest voor Kids. Omdat Loënie 5 jaar werd was het een extra groot feest met onder andere een tent vol springkussens, een ballenbak, ballonnenclown, schminkhoek en een spetterend optreden van 10-Dance!!

Wij willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan Tentfeest Overloon 2016.
Hopelijk tot volgend jaar!!

Friso, Marijn, Paul, Hans, Roy, Pim en Cas

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram