Tentfeest Overloon 2021

11e editie

22-24 oktober 2021

Terugblik 2017

Tentfeest Overloon 2017, volop in ontwikkeling

Dit jaar was het alweer tijd voor de 8ste editie van Tentfeest Overloon, wat gaat de tijd toch snel. Nadat er vorig jaar al de nodige ontwikkelingen waren door middel van een grotere tent en een middenbar, waren we dit jaar van start gegaan met het idee om ons door te blijven ontwikkelen. Dit heeft geresulteerd in weer een spectaculaire editie van Tentfeest Overloon.

Eerst maar eens even de ontwikkelingen op een rijtje zetten:
Ten eerste de kaartverkoop, geen papieren tickets meer in de brievenbus maar e-tickets die je via de mail binnen krijgt. Deze kon je bij de ingang laten scannen, vanaf je uitgeprinte ticket óf gewoon vanaf je eigen telefoon! Wonderbaarlijk wat je met de technologie van tegenwoordig allemaal kan doen en je bespaart zelfs een aantal bomen. Dit proces verliep erg soepel en werd tevens ingezet om de voorverkochte munten op te halen, zo had je nog sneller dat lekkere drankje in je hand.
Ten tweede was daar de zondag. Een zondag die de afgelopen jaren in het teken stond van de kinderen. Na 5 prachtige jaren Tentfeest voor Kids was het nu tijd voor iets anders. Na wat brainstormen en enig overleg was er een concept uit de koker gekomen: Dorpsbrunch Overloon. Een dorpsbrunch voor heel Overloon, verzorgd door ondernemers uit Overloon. We zochten de samenwerking met een aantal lokale partners om een brunch te organiseren die voldeed aan de wensen voor jong en oud. Een bourgondische sfeer, lekkere gerechtjes en een muzikale omlijsting. Dit alles zorgde voor een succesvolle eerste editie.
Ten derde en laatste was daar de ontwikkeling in de organisatie. Jullie hebben ongetwijfeld al wat nieuwe gezichten zien rondlopen, deze jongens zijn gedurende het jaar aangesloten bij de organisatie. We willen ze hier toch nog even benoemen: Marco Nouwens, Sam Janssen en Mike Machielsen. Deze jongens brengen weer wat nieuw elan in het team van Tentfeest Overloon. Met hun kennis en kunde probeerden ze dit jaar al zoveel mogelijk mee te helpen om volgend jaar vanaf de start te gaan knallen. Helaas moeten we ook afscheid nemen van een aantal “oude” gezichten. Na 8 succesvolle en prachtige jaren hebben Marijn Muijsers en Paul Joosten besloten te stoppen met de organisatie. Deze mannen stonden aan de basis van dit evenement, iets meer dan 8 jaar geleden zijn ze begonnen met een idee dat nu te boek staat als Tentfeest Overloon. Mede door hen is dit mooie feestje jaarlijks te vieren in Overloon. Mannen, het was 8 jaar feest in de tent. Bedankt!

Maar wat is een feestje zonder muziek? Op vrijdag 20 oktober trapte Piano & Co af. Alle verzoekjes werden gespeeld, van K3 tot Rowwen Hèze, ze kennen en kunnen het allemaal spelen. Een mooi begin en de tent was al mooi opgewarmd. De jongens van Loco Loco Discoshow gaven hier een vervolg aan op deze avond. Met een paar lekkere plaatjes en leuke attributen wisten ze de zaal op zijn kop te zetten. Geen zorgen, we hadden hem de volgende dag weer recht staan. Want op zaterdag stond daar weer Proost! met hun nieuwe LED Wall show. De spetterende medleys werden nu ook begeleid door prachtige visuals. Natuurlijk was op deze avonden ook onze huis-DJ weer te zien die met zijn plaatjes de juiste snaren wist te raken: DJ Ricky Corony. Zondag 22 oktober was het tijd voor de allereerste Dorpsbrunch in Overloon. De tent werd verbouwd, er werden tafels en stoelen naar binnen gesleept en een aantal kraampjes neergezet. De kraampjes werden bemand door ondernemers uit Overloon die met hun overheerlijke gerechtjes zichzelf wisten te presenteren. Gedurende de brunch werd de muziek verzorgd door De Bups die rondliepen door de tent en hun nummertjes aan tafel speelden. Daarna was het tijd voor Duo Uniek, die de mensen in de tent nog wel even aan het dansen kregen. Kortom, een daverend succes en we staan te trappelen om dit verder door te ontwikkelen.

Bij deze willen wij nogmaals iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan Tentfeest Overloon 2017.
Hopelijk tot volgend jaar!

Friso, Marijn, Paul, Hans, Roy, Pim, Cas, Marco, Sam en Mike

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram